Modulaire afmeerpontons van Baars: de oplossing bij calamiteiten aan bruggen en tunnels!

Sinds 9 juni 2023 ondergaat de Haringvlietbrug een broodnodige renovatie. Deze brug is een cruciale verkeersader tussen de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Gedurende deze werkzaamheden is de brug tijdelijk gesloten, wat uitdagingen met zich meebrengt voor pendelaars en reizigers die deze route dagelijks gebruiken. Gelukkig heeft Baars een innovatieve oplossing geboden om de oversteek over het Hollandsch Diep zo soepel mogelijk te maken.

Gorinchem VI: een belangrijke verbinding over het water

Sinds het begin van de renovatie maakt de veerboot Gorinchem VI maar liefst vier overtochten per uur over het Hollandsch Diep. Fietsers, scooterrijders en voetgangers kunnen in slechts 10 minuten de overkant bereiken. Wat deze reis nog interessanter maakt, is dat passagiers vanaf de veerboot een uitstekend uitzicht hebben op de voortgang van de brugrenovatie. Het biedt reizigers de gelegenheid om dit staaltje technisch vernuft van dichtbij te bekijken.

“Elke werkdag maken ongeveer 1500 tot 2000 passagiers gebruik van het veer. In het weekend zijn dat er wat minder, maar nog steeds tegen de 1000 per dag. Over het algemeen vinden ze de overtocht een prima alternatief tijdens de afsluiting van de brug, lekker buiten en beter dan in de file staan,” aldus een woordvoerder van de veerbootmaatschappij.

Voor meer informatie over de afsluiting van de Haringvlietbrug verwijzen we u graag naar de pagina Ponten.

Baars’ afmeer- en aanmeervoorzieningen: de sleutel tot soepele overtochten

Achter deze naadloze overtochten en het moeiteloze volgen van de brugrenovatie schuilt een indrukwekkend staaltje samenwerking en technische expertise. In samenwerking met Stichting Zuid-Holland Bereikbaar heeft Baars twee afmeerpontons en aanmeerpontons, inclusief koppelpontons, geleverd om de veerboot Gorinchem VI tijdens de renovatie van de Haringvlietbrug veilig aan te laten meren. Deze tijdelijke afmeervoorzieningen zijn vanaf het strandje bij Numansdorp toegankelijk en bieden verbindingen naar recreatiegebied de Banaan, Willemstad en weer terug.

Baars verzorgt het volledige pakket, van berekening tot levering, montage, onderhoud en verwijdering van de afmeervoorziening. Deze totaaloplossing is ontworpen om klanten volledig te ontzorgen tijdens dergelijke complexe projecten. Met haar scheepswerf in Sliedrecht in de buurt, staat Baars paraat om eventuele vraagstukken direct aan te pakken en op te lossen.

Een ervaren partner

De betrokkenheid van Baars bij het leveren van modulaire afmeervoorziening voor de Haringvlietbrug renovatie is geen toevalstreffer. Het bedrijf heeft een jarenlange staat van dienst in vergelijkbare projecten, zoals de Callandbrug, Spijkenisserbrug en Papendrechtse brug.

In tijden van brug- en tunnelrenovaties, of bij calamiteiten die verkeersroutes verstoren, zijn de afmeerpontons, aanmeerpontons, koppelpontons en afmeersteigers van Baars de sleutel tot een vlotte voortzetting van het dagelijks leven. Dankzij de voorzieningen van Baars kunnen reizigers hun bestemmingen veilig en efficiënt bereiken, zonder hinder van omleidingen en verkeersopstoppingen.

Bent u geïnteresseerd in samenwerkingen en het gebruik van Baars’ innovatieve afmeer- en aanmeervoorzieningen voor uw eigen projecten? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen uw toekomstige projecten tot een succes kunnen maken.

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!