Brug kapot? Pontons overbruggen de reparatietijd

De Spijkenisserbrug is een verkeersbrug over de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De afgelopen jaren is de brug geregeld gestremd geweest door storingen of aangereden slagbomen. Niet alleen automobilisten moesten daardoor omrijden, ook fietsers waren veel langer onderweg. Baars leverde twee afmeerpontons, zodat de gemeente een veerboot kan inzetten om fietsers alsnog snel en efficiënt naar de overkant van de rivier te brengen.

Oplossing voor de Spijkenisserbrug
Wij hebben twee afmeerpontons van ongeveer 12 x 5 x 2 meter met brugoplegging en antislip geleverd. De afmeerpontons bieden voldoende ruimte voor fietsers om aan boord te gaan en voor de veerboot om veilig aan te leggen. Daarnaast hebben we extra voorzieningen zoals hekwerk, borden, verlichting en hoogte- en dieptemetingen georganiseerd.

Berichten via social media
Een fietspont is een handige oplossing om verkeershinder te voorkomen bij stremmingen of werkzaamheden aan bruggen. Voor de Spijkenisserbrug is zelfs het idee ontstaan om gebruikers via social media in te lichten wanneer de brug gesloten is. Rijkswaterstaat heeft al afspraken gemaakt over een pilot van een jaar voor het ad hoc inzetten van een pont bij calamiteiten. Bekijk hierboven de video van deze mooie samenwerking.

Modulaire oplossingen om verkeershinder te voorkomen
Bij noodgevallen op bruggen of bij stremming van belangrijke toegangswegen staat Baars klaar om ook voor u een modulaire afmeerponton te regelen. Met modulaire containers en spudpalen kunnen we de meest efficiënte configuratie samenstellen voor elke situatie. Bovendien hebben we altijd modulaire pontons voorradig op onze scheepswerf in Sliedrecht. We kunnen u dus snel van dienst zijn. Kijk hier voor meer informatie over onze modulaire pontons of bel ons op 0184 415 566.

Our creativity, your solution!

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!