Megamooie opdracht voor megagrote jachten in haven la Ciotat

De haven van La Ciotat is de enige plek in Frankrijk waar jachten van 80 meter lengte kunnen worden verbouwd en gerepareerd. In 2019 meerden dan ook 5 van de 20 grootste jachten ter wereld aan in de haven. Maar 80 meter is niet genoeg, vindt La Ciotat Shipyards. De haven moet tot 105 meter lange jachten kunnen ontvangen. Geen luxe jachten – maar megajachten! Baars mocht met een jack-up bijdragen aan de aanpassingen die hiervoor nodig waren in de haven.

Levering binnen drie weken
Om megajachten te kunnen ontvangen en repareren, wilde de haven een maar liefst 40.000 m2 groot maritiem platform met een lift van meer dan 4.300 ton bouwen. Voor het plaatsen van de 86 palen die hiervoor nodig waren, is een jack-up van Baars ingezet. De compacte 12 x 12 meter grote jack-up bestond uit modulaire pontons, waarvan vier spudpontons met wel 18 meter lange spudpalen. Daarnaast hebben we een powerpack, lieren en bolders meegeleverd. Binnen drie weken na de offerte stond de jack-up al gebruiksklaar in La Ciotat!

Jack-ups met deskundige service
Bij Baars gaat het nooit om het simpelweg leveren van materieel – we denken altijd actief mee. Het dek van de compacte jack-up voor La Ciotat is dan ook zo efficiënt mogelijk ingericht. We hebben stabiliteitsberekeningen verzorgd en berekeningen gedaan voor het aanbrengen van extra steunen op het dek. Bovendien hebben we speciaal transport geregeld om de 18 meter lange palen te vervoeren, zodat we tijd konden besparen tijdens de montage.

Bekijk onze jack-up vloot
Een jack-up is een modulair systeem dat in vele configuraties en met veel verschillend marine equipment samengesteld kan worden. Welke jack-up de beste oplossing biedt, hangt af van de locatie (rivier, haven of kust) en de waterdiepte. Klik hier om de jack-ups uit onze vloot te bekijken. Ze worden stuk voor stuk geleverd met modulaire pontons uit voorraad, snel transport, alle benodigde vergunningen en professionele montage en instructies.
Our creativity, your solution!

Op zoek naar maatwerk jack-ups?
Neem gerust contact met ons op!