Versterking van de Afsluitdijk met onze modulaire ponton ‘Titaan’

Bouwconsortium Levvel, dat bestaat uit een samenwerking tussen BAM, Van Oord en Rebel, gaat de Afsluitdijk versterken. Het consortium maakt daarbij gebruik van speciaal ontwikkelde duurzame betonblokken. En van de modulaire containerponton ‘Titaan’ van Baars!

Duurzame dijkversterking
Het consortium maakt gebruik van speciale (levvel) betonblokken die zo zijn samengesteld dat er aanzienlijk minder beton voor nodig is. Daardoor ontstaat maar liefst 50% minder CO2-uitstoot dan bij conventionele dijkversterking.

Eenvoudig te verplaatsen containerponton
De betonblokken worden op een beunbak aangeleverd. Deze bak wordt langszij de ponton gelegd en een overslagkraan plaatst de blokken vervolgens tegen de dijk. De ponton is met 4 zware spudpalen uitgevoerd om ook bij hogere golven inzetbaar te blijven. De ponton wordt verplaatst met 2 verstappalen, wat een duwboot overbodig maakt. Bij elke stap verplaatst de ponton 10 meter.

Prachtig duurzaam waterbouwproject
Maurice van Koert, Technical Manager bij Baars: “Ik ben trots dat ik mee mag werken aan de versterking van de Afsluitdijk door de levering van onze modulaire ponton Titaan. Dit is een prachtig duurzaam waterbouwproject waar wij onze naam graag aan verbinden.”

4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
backhoe ponton Titaan zeegaand Baars Sliedrecht
1

60 tons lier

2

HYDRAULIC POWER UNIT (HPU) 183 kW

3

Selftensioning mooring winch

4

Stuurhut met bedieningspanelen (incl. trap)

5

Verzwaarde verstappaalsysteem (2x)

6

Zonnepanelen voor hybride generator

7

Railing with handrail

8

Navigatiesysteem

9

Verlichting

10

Draglineschotten

11

Boegcontainers

12

Fenders

13

Panama chock

14

Bolders

15

SOLAS equipment

16

Accomodation

17

Sennebogen 875e Hybrid

18

Cable trays

19

Swivel head fairlead met roller guide (onderdeel mooring system)

Op zoek naar maatwerk pontons? Neem gerust contact met ons op!