Koppelpontons in hooggelegen Noorse meren

Zwaar materieel vervoeren over een Noors meer? Koud kunstje met Baars!

In april dit jaar mocht Baars koppelpontons leveren in het onherbergzame gebied bij de dam van Lyngsvatn in Noorwegen. Onze opdrachtgever Maritex is voor dit project gevraagd 70 ton wegende graafmachines en ander zwaar materieel naar de andere kant van het meer te vervoeren. Een afstand van ongeveer 3,5 zeemijl op een hoogte van ongeveer 650 MASL (hoogte boven zeeniveau) onder ruwe weersomstandigheden – een flinke klus!

Snelle levering op de meest onmogelijke plekken
Het ijs op het water verdween op 14 mei en de montage van de ponton begon op 18 mei. Een strakke planning, maar we gaan een uitdaging nooit uit de weg. We kunnen onze koppelpontons zo snel leveren, omdat ze een standaard containerformaat hebben dat past op elke truck, ferry of treinstel. We kunnen de pontons bovendien op de meest onmogelijke plaatsen leveren, zodat u overal een oersterk drijvend transportmiddel kunt inzetten. Bekijk deze video voor een idee van de toepassingen.

Meer weten?
Heeft u een moeilijk toegankelijke werklocatie en heeft u zwaar materieel nodig op het water? Neem contact met ons op. Dan zoeken we samen met u de beste oplossing. Voor meer informatie kunt u ook onze pagina over het huren en kopen van koppelpontons bekijken. U kunt ook direct een online offerte aanvragen.

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!