Grondige opknapbeurt voor voetgangersbrug met inzet van koppelpontons

Vanaf oktober 2022 tot april 2023 zijn Rijkswaterstaat en Volker Wessels druk bezig met een grondige opknapbeurt aan de draaibrug in Montfoort. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden door beide partijen voldoet de brug weer aan de machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Opknapwerkzaamheden voor de draaibrug in Montfoort

De werkzaamheden voor het opknappen van de draaibrug zijn half september gestart, als eerste stap is er een tijdelijke hulpbrug geplaatst. Deze hulpbrug verbindt het einde van Onder de Boompjes (de bus parkeerplaats) en de Ijsselkade (ter hoogte van huisnummers 24 – 26) om zo doorgang te bieden aan (brom)fietsers, voetgangers én hulpdiensten. Al het overige verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de N204 en N228.

Koppelponton voor het plaatsen van tijdelijke hulpbrug van Baars B.V.

Om het plaatsen van de tijdelijke hulpbrug, geleverd door Retrobridge, zo soepel mogelijk te laten verlopen is de hulp van Baars Sliedrecht ingeroepen. Door middel van een platform van koppelpontons én een sleepboot werd de tijdelijke hulpbrug ingevaren op de gewenste locatie. De schipper van de sleepboot zorgde voor het juist ballasten van de modulaire pontons. Daarna heeft hij assistentie verleent bij het plaatsen van de stempels die ervoor zorgen dat de brug op de juiste hoogte gepositioneerd werd. Op het moment dat de tijdelijke hulpbrug op de juiste locatie geplaatst was, werden de modulaire pontons eronder uitgevaren en weer leeggepompt voor de terugreis. Na het leegpompen ging het platform met koppelpontons én de sleepboot weer naar de thuishaven in Sliedrecht.

Baars B.V. heeft weer een mooie oplossing kunnen leveren met koppelpontons door goed teamwork met Retrobridge, Rijkswaterstaat en VolkerWessels!

Klik op koppelpontons voor de vele mogelijkheden.

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!