Baggeren haven La Turballe voor onderhoud windmolenpark parc éolien Saint-Nazaire

Recent hebben wij samen met het bedrijf Merceron mogen werken aan het project “baggeren haven van La Turballe”. Deze haven aan de westkust van Frankrijk was flink aan uitbreiding toe. Voor deze klus zijn naast baggermateriaal van Merceron onze splijtbak B113 gebruikt om baggerslib, zand en water te vervoeren.

In totaal is er mede door middel van deze splijtbak 60.000 m³ zand gewonnen. Daarnaast is er 20.000 m³ aan materiaal gebruikt om de funderingen van de toekomstige golfbreker aan te leggen.

Huren splijtbak

Baars heeft verschillende soorten splijtbakken in het assortiment, waaronder onze 160 m³ splijtbak. Deze is zeer eenvoudig en snel inzetbaar. Het baggermaterieel wordt per vrachtwagen aangeleverd en na 2 dagen monteren zijn de splijtbakken klaar voor gebruik. We hebben 4 stuks 160 m³ deelbare splijtbakken in onze vloot, maar we beschikken ook over andere typen splijtbakken met een inhoud van tot wel 1000 m³.

In deze video kunt u zien hoe de werkzaamheden er precies aan toe gingen.

Windmolenpark

De haven van La Turballe zal in de toekomst ingezet gaan worden voor het onderhoud van offshore windturbines in het parc éolien Sainte Nazaire. Dit zal het eerste offshore windmolenpark in Frankrijk worden en ligt minimaal 12 kilometer van de kust. Er komen 80 windmolens, die zullen voorzien in 20% van de elektrische consumptie van het Franse departement Loire-Atlantique. Hierdoor levert het een grote bijdrage aan de transitie richting duurzame energie in Frankrijk. Naar verwachting zal het windmolenpark in 2022 in gebruik worden genomen.

Wilt u baggermaterieel zoals een zeegaande splijtbak huren of een jack-up huren voor de uitbreiding en het baggeren van havens? Neem dan contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

Naast dit project in La Turballe hebben wij nog veel meer indrukwekkende projecten mogen uitvoeren. Hier kunt u bijvoorbeeld meer lezen over onze werkzaamheden in Port Nouvelle met een modulaire jack-up.

 

Op zoek naar maatwerk splijtbakken? Neem gerust contact met ons op! +31 184415566