Project voortvarend van start dankzij ontwikkelde mono ponton

Beens Groep bedenkt al jarenlang technische innovaties waardoor ze nu een samenwerking aan zijn gegaan met de gemeente Amsterdam. De komende jaren mogen ze aan de slag gaan met het vernieuwen van vele kilometers aan kademuren met objecten (zoals bruggen en andere monumentale objecten). Deze werkzaamheden in hartje Amsterdam vergen net wat extra creativiteit in de uitvoering, want hoe krijgt men al dat materiaal en materieel over het water richting onder andere de Herengracht? Bij Baars kunt u niet alleen terecht voor het huren van pontons maar ook voor het realiseren van creatieve oplossingen. Samen met Beens Groep is er een dieplader mono ponton gerealiseerd, waardoor er snel aan de slag gegaan kon worden met de opdracht.

In het centrum van Amsterdam liggen vele grachten en zijn de straten vaak smal, grote machines zoals een Abi-stelling en een Sennebogen kraan kunnen hier vaak niet eenvoudig doorheen komen. Dankzij de dieplader mono ponton konden deze machines toch eenvoudig vervoerd worden door de binnenstad van Amsterdam. De machines kunnen nu zelfs onder de lage stadsbruggen door om aan de slag te gaan met het vervangen van de kademuren.

De mogelijkheden van de dieplader ponton

Het laadruim van de dieplader mono ponton bevat een in hoogte verstelbare ramp, hierdoor kan een kraan eenvoudig geladen en gelost worden door er zelf in en uit te rijden. Daarnaast heeft het ballastsysteem gezorgd voor een nog kleinere doorvaarthoogte.

Naast het ontwikkelen van creatieve oplossingen is het bij Baars ook mogelijk om mono- en koppelpontons te huren, waarbij we met name voor de koppelpontons een groot huuraanbod hebben.

Mono- en koppelpontons van Baars

Oplossingen voor moeilijk toegankelijke locaties op het water vindt u al snel bij Baars, door onze ervaring op het gebied van standaard en custom made voor koppelpontons en mono pontons vinden we samen met u de ideale oplossing. Denk aan koppelpontons huren of monopontons huren of zelfs aanschaffen wanneer er sprake is van langdurige en regelmatige behoefte.
Bij Baars is ons motto Our creativity is your solution, we willen uw problemen oplossen met onze creatieve oplossingen waardoor het eenvoudig is om een geschikte ponton te huren voor uw klus.

Beens Groep mag in opdracht van de gemeente Amsterdam ruim 200 kilometer aan kademuren vernieuwen. Om de werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft Baars BV een bijdrage geleverd.

Voor dit project was een creatieve blik nodig, de werkzaamheden zijn namelijk een stuk lastiger uit te voeren op de smalle grachten van Amsterdam. Samen met Baars BV is binnen drie maanden een creatieve oplossing gecreëerd door middel van een dieplader mono ponton, waardoor de werkzaamheden een stuk efficiënter uitgevoerd konden worden. De dieplader mono ponton is voorzien van een ballastsysteem die zorgt voor een kleinere doorvaarthoogte, zodat er goed door de smalle grachten van Amsterdam gevaren kan worden. Deze ponton is zijn gewicht in goud waard, aldus Gerben Busweiler, hoofd materieel van Beens Groep.

Beens Groep heeft er voor de uitvoering van dit project voor gekozen om samen met Baars BV een koppel ponton te ontwikkelen welke geschikt is voor de geplande werkzaamheden. Naast dat het bij Baars BV mogelijk is om een speciaal ponton te ontwikkelen voor uw werkzaamheden kunnen ook diverse koppelpontons en mono pontons aangeschaft of gehuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het huren of kopen van een koppelponton bij Baars BV.

Op onze website vindt u meer informatie over dit project en is het mogelijk om pontons te huren

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!