Baars en Nirint ondersteunen Cuba met container: een gebaar van solidariteit

Bij Baars geloven we niet alleen in het leveren van hoogwaardige diensten op het gebied van container pontons, maar ook in het bijdragen aan het welzijn van gemeenschappen waar we actief zijn. Deze maand hebben we een bijzondere sponsoractie uitgevoerd die verder gaat dan ons gebruikelijke werkterrein. In samenwerking met Nirint Shipping hebben we een container gevuld met hulpgoederen naar Cuba gestuurd. Een gebaar van solidariteit en ondersteuning aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Het transport was niet zomaar een logistieke onderneming; het was een samenwerking met de stichtingen Woord in Actie en Cubamigos, die zich al jaren inzetten voor de ontwikkeling van Cubaanse gemeenschappen. De opbrengst van onze inspanningen was een 20′ container vol met noodzakelijke goederen, vervoerd op een zeeschip, een lichtpuntje voor de bevolking van Cuba.

Een kijkje achter de schermen: Het reisverslag

Om de impact van onze sponsoractie te begrijpen, nemen we u mee in het reisverslag van Marian Leenman, de voorzitter van Stichting Woord in Actie. Ze beschrijft Cuba als een land met een façade van nostalgie voor toeristen, maar met een schrijnende realiteit voor de lokale bevolking. De inflatie stijgt enorm, waardoor basisbehoeften onbetaalbaar worden. Baars heeft Woord in Actie de mogelijkheid geboden om kosteloos een container met hulpgoederen naar Cuba te sturen, en deze kans werd met open armen ontvangen.

Naast de hulpgoederen bevatte de ponton ook 10 naaimachines, die een belangrijke rol spelen in het project van Woord in Actie. Het doel is om wasbaar incontinentiemateriaal, luiers en maandverband te produceren. De stichting deelt niet alleen deze materialen uit, maar geeft ook les over hoe ze op de meest effectieve manier kunnen worden gebruikt. Het transport van incontinentie materiaal vanuit Nederland is een kostbare zaak, dus daarom is deze oplossing met de naaimachines bedacht door Woord in Actie.

Een hartverwarmende reactie van dankbaarheid

Marian Leenman deelt ontroerende momenten van dankbaarheid van de lokale bevolking. De hulpgoederen, variërend van medicijnen tot gereedschapskisten, hebben het leven van velen positief beïnvloed. Helaas zijn er geen foto’s van deze emotionele momenten omdat Marian te beschaamd was om deze vast te leggen. Het toont echter de diepe impact van de hulp die Baars en Nirint Shipping hebben geboden.

Het dankwoord van Stichting Cubamigos

Tot slot willen we de voorzitter van stichting Cubamigos, Ron Omvlee, bedanken voor zijn woorden van waardering. De bijdrage van Baars Sliedrecht in de vorm van de container heeft een aanzienlijk verschil gemaakt voor talloze gezinnen en kerken in Cuba.

Baars blijft zich inzetten voor dergelijke initiatieven die de wereld een beetje beter maken. Samen met onze partners zullen we blijven streven naar positieve veranderingen!