Transportbak voor baggeren naar Caribbean

Op Vrijdag 17 April, the NP 629 ponton van 242,850 ton, 40,00 x 12,50 x 4,50 meter (LxBxH) inclusief coaming voor baggerdoeleinden te water gelaten vanaf de scheepshelling bij Baars in Sliedrecht. In de vroege ochtend van 21 april werd het project voortgezet en werd het transportponton per binnenvaartschip naar de Rhenus Terminal op de Maasvlakte vervoerd.

Het totale proces van het laden van de transportponton op de MV Gotland nam enkele uren in beslag, inclusief de duiker die was aangesteld om ervoor te zorgen dat de zachte stroppen perfect werden uitgelijnd. Nadat het “go” was gegeven, begon het eigenlijke laadproces. Dit vergde geduld vanwege de inachtneming van de veiligheidsprocedures van het schip.

Binnen 3 weken tijd werd een compleet op maat gemaakt transportponton met kuip gerealiseerd voor een klant in de Caribbean. Met dank aan onze klant Nirint en het Baars team. Een klein team van engineers en plaatwerkers op de werf zorgde voor het op maat gemaakte deel van de transportponton, precies op tijd!

Het leveren van de juiste transportbak/ponton, het installeren van de coaming aan dek, het organiseren van het transport richting Caribbean.

Baars is altijd op zoek naar oplossingen die passen bij de vraag van de klant!

Op zoek naar maatwerk bakken of  pontons? Neem gerust contact met ons op!