Elevator Bakken werk in de haven van Gorinchem

In de haven van Gorinchem komen nieuwe overnachtingsplaatsen, maar voor het zover is moet eerst 60.000 m3 slib gebaggerd worden. Een mooie opdracht voor Van den Herik Kust- en Oeverwerken. En voor Baars! Want wij mochten twee (elevator)bakken leveren voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Elevatorbakken voor baggerwerkzaamheden
Het baggeren is nodig om de meerpalen te kunnen vernieuwen en een drijvende steiger te kunnen aanleggen. De elevatorbakken van Baars zijn hiervoor perfect geschikt. Onze elevatorbak B45 heeft een laadcapaciteit van 817 ton en de B48 heeft zelfs capaciteit voor het vervoeren van 993 ton slib. Beide bakken worden geladen via een baggerponton en worden gelost in de Slufter. Omdat Van den Herik net als wij in Sliedrecht is gevestigd, was de levering een thuiswedstrijd – en zo geregeld. Bekijk de video op YouTube!

Waarvoor zijn elevatorbakken geschikt?
Elevatorbakken zijn perfect geschikt voor het transporteren van grote hoeveelheden slib, klein grind of (nat) zand. Ze kunnen eenvoudig worden gelost met een kraan of bakkenzuiger. Uiteraard leveren we de elevatorbakken met een geldig communautair certificaat, een beunbrief en een meetbrief. En ook voor het huren van beunbakken en splijtbakken kunt u bij ons terecht!

Op zoek naar maatwerk beunbakken? Neem gerust contact met ons op!