Baars maakte zinkstukken plaatsen een stuk eenvoudiger

Al eerder mochten we voor het project van Evides Waterbedrijf een jack-up leveren voor de aanleg van nieuwe waterleidingen. Nu zijn ook onze modulaire pontons voor het project ingezet. Deze keer mochten we ondersteuning bieden bij het aanbrengen van zinkstukken op de bodem van het spaarbekken De Gijster. We kregen daarbij het verzoek iets te verzinnen om het water niet onnodig te vervuilen. Uiteraard hebben we dat geregeld!

Pontons met een veilige coating
Het spaarbekken De Gijster zorgt voor de drinkwatervoorziening van de regio Rotterdam. Het krijgt water toegevoerd uit de Maas, waardoor het waterniveau altijd op peil blijft. Op de plek waar de toevoerleidingen het spaarbekken binnenkomen, moesten zinkstukken worden aangebracht om de bodem stabiel te houden. Hiervoor zijn onze modulaire pontons gebruikt, maar niet vóór we er een veilige coating op hadden aangebracht. Zo hebben we ervoor gezorgd dat het water niet onnodig werd vervuild. Belangrijk, want het water in het spaarbekken wordt na een natuurlijk voorzuiveringsproces verpompt naar verschillende locaties waar het gezuiverd wordt tot drink- of industriewater voor de regio..

Waarom pontons van Baars?
We hebben voor dit project een modulaire kraanponton met spudpalen geleverd, waarmee breuksteen op het water kon worden geladen en gelost. Daarnaast hebben we een modulaire zinkponton geleverd, waarop een zinkbalk is geplaatst voor het plaatsen van zinkstukken op de bodem.  Deze modulaire containerpontons zijn ideaal voor geïsoleerde of afgesloten wateren. Ze kunnen met een kraan vanaf de truck in het water worden geplaatst. Daarnaast kunnen we de pontons uitbreiden om te voldoen aan speciale verzoeken. In dit geval was dat een veilige coating, maar ook voor uw project vinden we altijd een passende oplossing. Niet voor niets zeggen we: ‘our creativity, your solution!’

Video?
Kijk in deze video naar de werkzaamheden van de zinkponton en kraanponton in de Gijster.

Meer informatie of een offerte?
Wilt u meer weten over onze koppelpontons? We helpen u graag verder! Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling. U kunt ook direct een online offerte aanvragen.

Op zoek naar maatwerk koppelpontons? Neem gerust contact met ons op!