Ponton met 6 point mooring systeem voor haven werkzaamheden in Spijkenisse

De haven van Spijkenisse wordt dé plek om te wonen, werken en uit te gaan. Er worden stoere pakhuizen en prachtige herenhuizen gebouwd, maar eerst moet hiervoor de Veerkade worden aangepakt. Wicks heeft daarom opdracht gekregen voor de verticale drainage van de bodem van de haven. Het bedrijf gebruikt hiervoor een containerponton met een 6 point mooring systeem van Baars.

Modulaire containerponton met 6 point mooring systeem

Verticale drains zijn een voordelige oplossing om een met water verzadigde bodem te verstevigen en de bodemstabiliteit te verbeteren. Om ze te plaatsen, huurt Wicks onze modulaire containerponton genaamd Skjern in. Deze is voorzien van een 6 point mooring systeem. De verticale drainagekraan wordt op de ponton geplaatst. Dankzij het mooring systeem, dat bestaat uit 6 lieren, kan de ponton vervolgens eenvoudig worden verplaatst. Een sleepboot is hiervoor niet nodig. Het verticale draineren kan met dit mooring systeem dan ook op een snelle, voordelige en accurate manier worden uitgevoerd.

Video en meer informatie
In de video bovenaan de pagina ziet het door Baars geleverde equipment.  Houdt u zich bezig met landaanwinning of infrastructurele werken? Ons mooring systeem is uit voorraad leverbaar en op maat aanpasbaar.

Op zoek naar maatwerk mooring systeem? Neem gerust contact met ons op!