Baars sponsort het Baggerfestival Sliedrecht

Van werkponton tot aanlegsteiger: onze pontons zijn overal op hun plek

Van 27 tot en met 30 juni 2019 vond in Sliedrecht het 13e Baggerfestival plaats. Het Baggerfestival is een tweejaarlijks festijn vol water(sport)activiteiten voor jong en oud. De eerste editie vond in 1990 plaats. Sinds die tijd nemen verleden, heden en toekomst van de baggerij, waterbouw en de andere maritieme sectoren een centrale plaats in op het festival. Ook Baars is in Sliedrecht gevestigd, al bijna 187 jaar! We hebben dan ook actief deelgenomen aan het programma, bijvoorbeeld door onze monoponton te sponsoren.

Sponsoring van aanlegsteiger
Tijdens het Baggerfestival konden bezoekers onder andere een kijkje nemen op verschillende schepen die in de haven van Sliedrecht waren aangemeerd. Een van die schepen was een indrukwekkende high speed ‘Rigid Hull Inflatable Boat’ (ofwel een RHIB) van het bedrijf Damen Shipyards. Wij hebben een speciale aanlegsteiger gesponsord door onze monoponton ‘P1’ beschikbaar te stellen. Een mooi voorbeeld van hoe multi-inzetbaar onze pontons zijn! Vandaag een werkponton voor baggeren en boren, morgen een aanlegsteiger voor een feestje of het verbreden van een kademuur.

Bijdrage aan symposium
Niet alleen hebben we de aanlegsteiger gesponsord, we waren tijdens de opening van het festival ook aanwezig als marktpartij tijdens het symposium van de Dutch Coastline Challenge. Tijdens dit symposium hebben we samen met Rijkswaterstaat, ingenieursbureaus en andere bedrijven uit de sector meegedacht over de belangrijke onderwerpen energietransitie/CO2-reductie in 2030 en de zeespiegelstijging op lange termijn.

Trots op de Sliedrechtse baggerindustrie
Tijdens het Baggerfestival kwam BV Nederland met al haar kennis, kunde en materieel bijeen. Het was een informatief en actief feestprogramma voor scholen, Sliedrechtenaren, betrokken bedrijven en andere geïnteresseerden. Sliedrecht mag trots zijn op haar baggerindustrie!

fotografen: Peter Verheijen en Jordi den Dunnen