Olympische prestaties in Azjerbeidzjan

Het Boyukshore meer, dat vlakbij het Olympisch Stadion van Baku in Azerbeidzjan ligt, moet nog vóór de eerste Europese Olympische Spelen schoon worden opgeleverd. Dat betekent dat voor de zomer van 2015 maar liefst 2,6 miljoen m3 slib van de kleibodem moet zijn verwijderd. Baars mag eraan bijdragen door een deel van het materieel te leveren. De modulaire baggerponton die we met bijbehorend materieel (een self proppeled multiponton, modulaire hopper met fuel barges en workboat, een excavator met baggerpomp, boosterstation en een drijvende persleiding) aan het verantwoordelijke ministerie van Azerbeidzjan mochten verkopen, is inmiddels 10 weken operationeel en werkt naar volle tevredenheid. Onze ponton is bijvoorbeeld uitgerust met een hydraulische graafmachine met baggerpomp en slurryblade installatie om het slib in dichte concentratie en in hoge snelheid van de bodem te verwijderen. Door de gigantische tijdsdruk werken we deze keer bovendien niet alleen lokale baggeraars in om met ons materieel te werken. We hebben er in samenwerking met Martens en Van Oord ook voor gezorgd dat baggeraars uit Nederland tijdelijk te hulp schieten