Diepgravende opdrachten voor onze nieuwe splijtbakken

De Franse badplaats Grandcamp-Maisy biedt ruimte aan vele bezienswaardigheden, winkelstraten en een gezellige haven – die nodig verdiept moest De Franse badplaats Grandcamp-Maisy biedt ruimte aan vele bezienswaardigheden, winkelstraten en een gezellige haven – die nodig verdiept moest worden. Een mooie eerste klus voor onze nieuwe 600 m3 splijtbak B601! Door het getijdeverschil van meer dan 6 meter kan de vaargeul van de haven slechts enkele uren (bij hoog water) benut worden. Daarnaast is de doorvaartbreedte in de sluis bijzonder nauw – en in het kleine haventje is het vervolgens een ware uitdaging om de splijtbak te keren. Dit alles vereiste dan ook uiterste stuurmanskunst van de schipper van de sleepboot ‘Willem-B senior’. In samenwerking met de schipper en de uitvoerder Marc SA uit Tourlaville is de klus succesvol geklaard.

Ook zusterschip B602 heeft inmiddels haar vuurdoop gehad – weliswaar dichter bij huis op de IJssel bij Deventer. Op die locatie heeft de IJssel met behulp van onze splijtbak nevengeulen gekregen, waardoor het water sneller en beter kan worden afgevoerd en het gebied beter is beschermd tegen overstromingen.