Baars gaat in zee met het nieuwe Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam is sinds begin september 2014 samengegaan met het Havenmuseum. Dit moet gevierd worden en daarom presenteert het museum in de zomer van 2015 diverse activiteiten in de Maritiem Museum Haven voor jong en oud op en om het water. Baars draagt bij door een ponton te leveren gedurende deze feestelijke activiteiten. Omdat we onze sociale en maatschappelijke betrokkenheid graag tonen, doen we dat uiteraard geheel kosteloos.
Het Maritiem Museum ligt in de Rotterdamse Leuvehaven, de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Bezoekers kunnen op de historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op deze plek begon. Tussen juni en september stellen wij de ponton beschikbaar die ruimte biedt aan activiteiten en die bezoekers nóg meer bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.
In augustus leggen aan de steigerponton de zalmschouwen uit het oude vestingstadje Woudrichem aan, tijdens hun route op weg naar Sail Amsterdam. Daarnaast staan op 5, 6 en 7 september de Wereldhavendagen op het programma, één van de belangrijkste evenementweekenden van Rotterdam. Natuurlijk zijn er ook dan tal van activiteiten te beleven in het museum en op en rondom onze ponton.

Een mooie samenwerking tussen het Maritiem Museum Rotterdam en Baars in de maritieme wereld die ons beiden raakt!