Onze bakken zijn ideaal voor duurzaam vervoer over water van baggerslib, zand, grond en breuksteen.
beunbakken kopen Baars sliedrecht

Er zijn 4 maten beunbakken:

  • 489 m3 : B51,B53
  • 697 m3 : B75
  • 881 m3 : B80,B81, B82,B83
  •  1050m3: B1003, B1004
  • Beunbakken technische specificatie

Download hier onze beunbakken en specificaties

We hebben 7 beunbakken met een geladen diepgang van 2.55 tot 2.57 meter.

transport of hopper barge Baars

Transport hopper barge

Ja de bak kan getransporteerd worden naar de projectlocatie. U kunt het transport zelf regelen of aan ons overlaten. Wij huren daar derden voor in en belasten de kosten +  5% bureaukosten rechtstreeks door.

De beunbak mag ook buiten Nederland aangevoerd worden. Baars regelt dan een ’tow’ certificaat en een ‘fit for tow’ certificaat.
Het ’tow’ certificaat geeft aan dat de sleepboot, het personeel en het sleepmateriaal aan de geldende richtlijnen moeten voldoen.
Een ‘fit for tow’ certificaat wordt door een klasse bureau afgegeven in opdracht van ILT afgegeven dat een binnenvaartbak leeg over zee vervoerd mag worden.

De beunbak is een bak met rechte beunwanden en de elevatorbak is een bak met schuine beunwanden. De elevatorbak is door de schuine zijde geschikt om door een bakkenzuiger geleegd te worden en de beunbak is geschikt om door een grijper gelost te worden.

De (onbemande) binnenvaart bakken hebben een Nederlands scheepvaart inspectie plaatje tegen het zetteboord gelast; wanneer dit plaatje is aangebracht hoeft men geen certificaten aan boord te hebben. De certificaten van de zeegaande bakken zijn digitaal, dit betekend dat zij via internet op elk gewenst kunnen worden opgezocht en/of uitgeprint.

De meetbrief wordt gebruikt om het gewicht van de lading volgens de inzinking te bepalen.
Daarnaast wordt vermeld op de meetbrief:
• leeftijd
• afmetingen
• zones waarin het schip bestemd is te varen

De beunstaat wordt gebruikt om de inhoud van de beun te bepalen.

Door het peilen in het beun kan vastgesteld worden aan de hand van de tabel van de beunstaat hoeveel m3 er in het laadruim zit.

In principe sluit de huurder een verzekering af zowel CASCO als PI. In sommige gevallen doen wij het als Baars Charter en rekenen we 6% van de verzekerde waarde van de bak per jaar.

Er is standaard geen navigatie verlichting aangebracht op de bakken. Op verzoek kan Baars navigatieverlichting aanbrengen op de bak.

Zonder schriftelijke toestemming van Baars is het niet toegestaan rots te vervoeren.