Baars sluist pontons naar Stockholm

In het Zweedse Stockholm wordt het gehele sluizensysteem herbouwd om de stad prettig leefbaar te maken. De Slussen area moet een plaats worden waar men wil verblijven om te ontspannen en te ontmoeten en waar schoon drinkwater te vinden is.

Tot 2025 wordt de gehele omgeving rond de sluizen aangepakt, waarbij twee drainagekanalen en een nieuwe sluis, kades en bruggen worden aangelegd. Een gigantisch, prestigieus en vooral uitdagend project, omdat het dagelijkse leven van de bruisende stad gewoon door moet gaan. Eén van de bouwbedrijven die verantwoordelijk is voor het project werken, is Skanska. Voor hun duurzame oplossing, ontving Baars de opdracht om drie pontons te leveren. Ze kregen de namen Kalle, Polle en Nisse en dragen de specifieke Skanska kleur groen. Ze zijn uitgevoerd met vier single drum winches van zeven ton. Twee pontons hebben bovendien een werkplatform en één ponton is voorzien van vier 30 meter lange spud palen. Uiteraard heeft Baars de montage in de haven van Stockholm zelf verzorgd – een samenwerking die vlekkeloos en voorspoedig verliep. Baars is er trots om deel te hebben mogen nemen in dit mooie Slussen project in Stockholm.

Het was een opdracht die in korte tijd opgeleverd werd en uitgevoerd is tot ieders tevredenheid.