Baars op de Brazilian beaches!

Voor geotechnisch onderzoek, boringen en sonderingen aan de kust van het Braziliaanse Rio de Janeiro heeft een Portugees bedrijf onlangs een jack-up 6’ bij ons aangekocht. Het gaat om een jack-up van ongeveer 18,29 x 12,19 x 1,83 meter met 4 spudpalen van ieder 30 meter lengte.

Al bij de constructie hebben we over het transport nagedacht. Doordat de containers standaard maten hebben, zijn ze voorzien van CSC-plates, wat transport per zeeschip economisch zeer aantrekkelijk maakt. Na aankomst in Rio is de jack-up platform (JUB) professioneel door de medewerkers van Baars gemonteerd en hebben we een jacking engineer geleverd die hulp en uitleg kon bieden voor het bedienen van de spudpalen. De jack-up is self-elevating en kan in havens bijvoorbeeld uitstekend gebruikt worden voor grondonderzoek voor de uitbreiding van haventerminals.

Niet alleen in Rio de Janeiro wordt een exemplaar gebruikt, maar ook bij een grote haventerminal uitbreidingsproject in Freetown in Sierra Leone. Welke plaats op de wereld volgt?