Bakken met werk op de Thames in London

Toen het rioleringssysteem van Londen 150 jaar geleden werd gebouwd, kwam het 1 of 2 keer per jaar voor dat rioolwater door een capaciteitstekort in de rivier de Thames werd gedumpt. London met haar huidige 8 miljoen inwoners en nog steeds groeiend, is nu bezig met een tunnel van 25 kilometer onder de rivier de Thames; het Thames Tideway Tunnel project. Deze tunnel moet voorkomen dat de tientallen miljoenen tonnen rioolwater in de rivier terecht komt.

De constructie van diverse schachten en de tunnelwerkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat er een grote vraag is naar beunbakken op de rivier de Thames.

Een van London’s hoofdaannemers, Alan C. Bennett & Sons Limited, contracteerde Baars BV in mei 2017 om acht nieuwe beunbakken te maken voor dit project. Zes van deze bakken, twee stuks 1000 tons en vier stuks 1500 tons werden aangekocht door Bennets, deze worden allen door RINA gecertificeerd. Daarnaast worden er twee beunbakken gehuurd door Bennett om BAM Nuttal , Morgan Sindall en Balfour Beatty Joint Venture,, die 7 kilometer van de west sectie van de tunnel leveren, te ondersteunen. Aan het einde van de verhuurperiode worden deze ook door RINA gecertificeerde bakken weer toegevoegd aan de Baars vloot in Sliedrecht.

De levertijd van de acht bakken verloopt op schema door met man en macht te werken op diverse locaties, waaronder natuurlijk de scheepswerf in Sliedrecht. De laatste beunbakken zijn op 10 april 2018 vertrokken naar London.

Baars bestaat al ruim 185 jaar en heeft dan ook jarenlange ervaring en expertise in de bouw, verkoop en verhuur van modulaire containerpontons, beunbakken, splijtbakken en jackups. Ons equipment is beschikbaar voor verkoop of verhuur en wordt gemanaged door een goed georganiseerd, professioneel management team dat garant staat voor eenvoud en eerlijkheid – en dat bovenal passie heeft voor het vak.