• Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges
  • Jackup for demolition old bridges

Nieuwe scène in de historie van de Seine

Er is 4 jaar lang hard gewerkt aan het vernieuwen van de Vives-Eaux dam op de rivier de Seine bij Boissise-la Bertrand, een stad direct onder Parijs. De originele dam dateerde uit 1928 en was de laatste dam die nog handmatig werd bediend. Jaarlijks komen er maar liefst 13.000 schepen langs die 4 miljoen ton goederen vervoeren. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat de dam goed blijft functioneren! Er is daarom gekozen voor een nieuwe, moderne dam die bestaat uit drie geautomatiseerde klepventielen van 30 meter en een vispassage. Deze moderne technologie beheert het waterpeil zodanig dat riviervaart altijd mogelijk is. Om de twee oevers te verbinden, is daarnaast een nieuwe brug over de Seine gebouwd die voor het publiek is opengesteld. Baars mocht aan deze constructie bijdragen door de levering van een modulaire container ponton.

Op 23 april 2018 is de nieuwe dam in gebruik genomen en bleef een andere grote klus over: de sloop van de oude dam en brug. Ook daaraan mocht Baars bijdragen, deze keer met 2 Jack ups. Door het gebruik van deze hefeilanden ondervond het vrachtverkeer geen hinder van de sloop.

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.