Schone vooruitzichten voor fjord in Zweden

Het Valdemarsvik fjord is in het zuidoosten van Zweden een populaire bestemming om te varen, zwemmen en vissen. De gemeente wil er graag meer toeristen ontvangen, maar heeft besloten dat de zwaar vervuilde bodem daarvoor eerst moet worden gereinigd. Een van de grootste leerlooierijen van Scandinavië heeft er tussen 1873 en 1960 namelijk voor gezorgd dat de bodem van het fjord is vervuild met chroom en kwik.

Baars levert modulaire ponton en beunbakken
De uiterst delicate bodemsanering wordt uitgevoerd door DEC, de milieuafdeling van het Antwerpse bedrijf Dredging, Environmental and Marine Engineering (DEME). Het prachtige, twaalf kilometer lange fjord wordt nu volgens de hoogste milieueisen gesaneerd – en het werk moet eind 2015 zijn afgerond. Baars draagt aan de schone vooruitzichten van het fjord bij met de levering van een modulaire stappaal ponton en  twee beunbakken van ieder 425 m3.

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.