• Deelbare splijtbakken

Baars biedt meer mogelijkheden in Duitsland

Baars biedt meer mogelijkheden in Duitsland

Om de waterkwaliteit van het Duitse meer de ‘Schiedersee’ te verbeteren, is bedacht dat de koers van de rivier de Emmer verlegd moet worden. Deze rivier mag niet meer rechtstreeks op het meer uitkomen – en wordt van het meer afgesloten door een kilometerslange scheidende dam aan de noordelijke oever. Het nieuwe kanaal dat hierdoor ontstaat, krijgt een breedte van 40 tot 60 meter, waardoor een natuurlijk waterloop ontstaat. Dit unieke project wordt uitgevoerd door Josef Möbius Bau, een dochtermaatschappij van Strabag, met gebruikmaking van demontabele bakken van Baars.

Levering van demontabele bakken
Het werken in de Schiedersee is bijzonder, omdat het drijvende materieel niet over het water kan worden aangevoerd.  Alles moet dan ook demontabel zijn – wat mooi uitkomt, want Baars beschikt over een groot assortiment demontabele bakken. Voor het project worden dan ook de demontabele beunbak B4 ingezet en de demontabele splijtbakkken B16, B17 en B18. Möbius gaat een stalen damwand vanaf het water installeren. Daarna brengt het bedrijf met de demontabele Baars bakken maar liefst 175.000 ton breuksteen aan.

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.