Condoleance

Op 3 februari 2013 is Leen Baars, de oprichter van Baars Charter en Baars Confloat, op slechts 70-jarige leeftijd overleden. Een eigenzinnige en charismatische inspiratiebron voor ons bedrijf is niet meer. We gaan de toekomst dan ook tegemoet zonder onze bevlogen commissaris en directeur grootaandeelhouder – maar kijken terug op een prachtige geschiedenis die we samen met hem mochten doormaken.

Een bijzonder bedrijf

Na jarenlang bij Baars gewerkt te hebben, nam Leen het bedrijf van zijn familie begin jaren negentig volledig over. Splijtbakken hadden de toekomst, vond hij. En zo bleek. De scheepsbouwactiviteiten werden door derden voortgezet en Leen liet splijtbakken bouwen. Maar zijn visie reikte verder. Zo ontwikkelde hij een containerponton met een uniek koppelingssysteem, nu bekend als Confloat. En ook een hydraulisch heiblok was van zijn hand. Inmiddels worden bij vaak grote infrastructurele werken in Afrika, Zuid-Amerika en in veel Europese landen bakken, pontons en ander door hem ontwikkeld materieel tot volle tevredenheid van de afnemers ingezet.

Een bijzonder mens

Leen was met zijn ongelooflijke hoeveelheid kennis en ervaring een vraagbaak voor iedereen. Hij gaf graag advies. Hij was ook eigenzinnig – wat bijvoorbeeld vele gemeenten, milieudiensten en andere overheidsinstanties aan den lijve hebben ondervonden. Maar Leen had vooral hart voor de zaak. Doordat hij winsten opnieuw investeerde, kon Baars uitgroeien tot marktleider in haar vakgebied. Vorig jaar zijn er vier splijtbakken besteld, de grootste die we ooit hebben laten bouwen. Twee zijn er afgeleverd. De andere twee worden afgeleverd bij een Baars zonder Leen Baars – en dat is triest.

Er is een bijzonder mens van ons heengegaan, maar we zijn dankbaar voor de vele jaren waarin we van zijn denkwijze, ervaring en persoonlijkheid mochten genieten. We zetten Baars voort zoals Leen dat zou hebben gedaan.

Leen, bedankt voor het vertrouwen

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.