• Seetüchtige Spaltschutte 850 m3

Topkwaliteit baggermaterieel

95 jaar geleden werd Baars scheepswerf (1917) opgericht wat later overgegaan is in ‘A. Baars Azn Exploitatie van Baggermaterieel’, beter bekend onder de handelsnaam Baars Charter en Baars Confloat. Baars richt zich volledig op de verhuur en verkoop van baggermaterieel.

Baars heeft zich naast de modulaire pontons (Baars Confloat) gespecialiseerd in verkoop en verhuur van baggerbakken, zoals elevatorbakken, splijtbakken en beunbakken (Baars Charter). Om aan de grote vraag van zeegaande splijtbakken te kunnen voldoen, zijn er dit jaar 2 van 850 m3 in de vaart genomen. En momenteel worden er nog 2 van 850 m3 gebouwd voor de verhuurvloot van Baars Charter. De bouw van de splijtbakken vindt plaats in Nederland in Groningen om precies te zijn. Op deze plaats worden de bakken qua prijs concurrerend gebouwd ten opzichte van de lage loon landen in het verre Oosten. Het grote verschil is de kwaliteit van de bakken want die is van Nederlandse bodem. Hierdoor beschikken de bakken over een aanzienlijke hogere
economische waarde dan de bakken uit het verre Oosten.

De Baars splijtbakken zijn door de jaren lange ervaring van Baars voorzien van de bijzondere ronde beunvorm van de splijtbakken. Deze ronde beunvorm zorgt voor een sterkere constructie maar bovendien lossen deze bakken beter dan de gebruikelijk V vorm splijtbakken waardoor het varen met restlading wordt voorkomen.

Als de splijtbakken afgebouwd zijn beschikt Baars over 12 zeegaande splijtbakken en 12 binnenvaart splijtbakken. In totaal dus 24 splijtbakken waarvan de oudste dateert van  bouwjaar 2000. Met deze nieuwe vloot is Baars in staat om aan de vraag in deze specialistische baggermaterieel markt te voldoen. En kunnen we terecht spreken van topkwaliteit baggermaterieel.

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.