Pontons en duwboten voor grondboringen in het Concordiameer (Duitsland)

Fugro heeft sinds februari 2011 op het Concordiameer in Saksen-Anhalt (Duitsland) 3 werkplatforms van 24 bij 12 meter in gebruik, samengesteld uit koppelpontons van Baars BV.  Vanaf de platforms worden boringen verricht in de bodem van het meer. Door het vergelijken van de boormonsters met die uit eerdere jaren wordt getracht in beeld te brengen of er bewegingen in het bodemmateriaal hebben plaatsgevonden en zo ja in welke richtingen. Een grote verschuiving van bodemmateriaal zou een oorzaak kunnen zijn van een oeververzakking zoals deze in 2009 heeft plaatsgevonden, welke 3 mensen het leven kostte en een aantal woningen in het meer deed verdwenen.

Contact

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u bijvoorbeeld een specifiek product waarvoor u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen? Laat het ons weten. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen: +31(0)184 - 415566.